MASTERCLASS

Masterclass Teamleren - Nieuw!


 

Ben je nieuwsgierig hoe je meer uit je team kunt halen? Wil je weten wat de succesformule is voor effectieve teams? Kom dan naar onze nieuwe Masterclass Teamleren! Als je een High Performing Team wilt creëren dan is teamleren het sleutelwoord. En dat is een werkwoord. Peter Senge formuleert dat heel mooi in zijn boek The Fifth Discipline: Teams that became great didn’t start off great, they learned how to produce extraordinary results.

In deze Masterclass kom je erachter wat teamleren inhoudt. Je krijgt de knoppen aangereikt waaraan je kan draaien om teamleren in de praktijk te brengen en zo de effectiviteit van je team te verhogen. Je krijgt handvatten hoe je alle informatie – ook die niet vanzelf op tafel komt – uit je teamleden krijgt. En ja, je hebt wellicht ook gedrag af te leren. Welk gedrag dat is, dat ga je ontdekken.

Als deelnemer hoef je alleen maar nieuwsgierig en leergierig te zijn. Je ervaring met het werken in of leidinggeven aan teams heb je vanzelfsprekend bij je. De Masterclass Teamleren is bedoeld om mensen te inspireren meer uit hun team te halen! Wij zien uit naar je komst.

Voor wie?      iedereen die de effectiviteit van zijn of haar team wil verhogen
Wanneer?     22 september 2020, 14:00 – 17:00 uur
Waar?            kantoor Motion Consult – Landgoed Bloemenheuvel, Hoofdstraat 25, 3971 KA Driebergen Onze Masterclass is kosteloos en we hebben per Masterclass 10 plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via roland.broekhuizen@motionconsult.nl


Image

Masterclass Teamdynamiek & Systeemdenken

Heb jij je ook wel eens verbaasd over wat groepen met mensen kunnen doen? Eén-op-één gaat alles soepel, maar zodra je als team bij elkaar komt… herken je je collega’s niet meer terug! In zo’n situatie maak je kennis met de wetten en krachten van de groep, of zoals wij het noemen, ‘het systeem is aan het werk’.

En één van de regels van het systeemdenken is: ‘Je bent nooit de enige!’ Dus herken je dit en wil je in een middag meer leren over de krachten en dynamiek van teams? Dan ben je van harte welkom bij onze Masterclass op 15 december 2020 van 13.00-17.00 uur bij ons op kantoor in Driebergen.

Je krijgt inzicht in de verschillende fasen van teamdynamiek en leert wat je van een team mag verwachten. Wat wij van jou als deelnemer vragen is een nieuwsgierige, leergierige houding en het inbrengen van eigen ervaringen in teams en groepen.

Onze Masterclass is kosteloos en we hebben per Masterclass 10 plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via roland.broekhuizen@motionconsult.nl

Masterclass Teamdynamiek & Systeemdenken voor leidinggevenden en directeuren

Je hebt oog voor de interactie in je team, je herkent patronen tussen je mensen en ziet waar het soepel loopt en waar het soms stokt. Welke tools en interventies kun jij vanuit je rol als leider inzetten om actief te sturen op teamflow? Want vanuit flow is er alle focus op het echte werk, zonder ruis of gedoe.

In onze masterclass voor leidinggevenden en directeuren kun jij met collega managers kijken door onze systeembril. Je ontdekt waarom het heel logisch is dat teams acteren zoals ze doen en hoe je op de ontwikkeling naar flow kunt gaan sturen vanuit je leidersrol. Wil jij in een middag met collega managers leren kijken door de systeembril, dan ben je van harte welkom bij onze Masterclass voor leidinggevenden op 3 november 2020 van 13.00-17.00 uur bij ons op kantoor in Driebergen.

Je krijgt inzicht in de verschillende fasen van teamdynamiek en leert hoe je je team actief kunt sturen. Wat wij van jou als deelnemer vragen is een nieuwsgierige, leergierige houding en het inbrengen van eigen ervaringen in teams en groepen.

Onze Masterclass is kosteloos en we hebben 10 plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via roland.broekhuizen@motionconsult.nl

Masterclass Teamdynamiek & Systeemdenken - Incompany

Ben je nieuwsgierig waarom jouw team reageert zoals het doet? Kun je al voorspellen hoe jullie overleggen verlopen? En weet je al wie met welke reactie gaat komen als het spannend wordt? Door de systeembril is het heel begrijpelijk hoe bepaalde interactiepatronen ontstaan in teams en in organisaties.

Systeemdenken is een manier om steeds naar het geheel (het systeem) te kijken in plaats van naar de onderdelen (de teamleden). Als het in een team minder gaat, zijn mensen geneigd te kijken wie schuld heeft. Dit maakt het minder veilig en zorgt ervoor dat mensen zich terugtrekken of verdedigen. Zo gaat het team in de ‘overleef-stand’ en is er geen ruimte om te leren. Zet je de systeembril op dan kijk je zowel naar de verantwoordelijken als naar de patronen in de groep. En daar zijn alle teamleden verantwoordelijk voor en kunnen alle teamleden invloed op uitoefenen.In onze masterclass krijg je een nieuwe manier van kijken aangereikt om interactie in groepen te duiden en hier je eigen rol in te nemen.

Zeker als je bezig bent met sturing te geven aan teams of veranderprocessen, is inzicht in deze dynamiek een must. Je bent dan in staat om de interactie in je team sneller te plaatsen. Laatst zei een van de deelnemers van de Masterclass: “Ik ben al jarenlang projectleider, maar ik wist niet dat teamdynamiek zó doorwerkt in de samenwerking!”

Herken je dit en wil je met je team of afdeling meer leren over de krachten en dynamiek van teams? Neem dan contact op met Roland Broekhuizen op 033-463 33 76 of via roland.broekhuizen@motionconsult.nl