PARTNER, TEAMCOACH EN CONSULTANT

Roland Broekhuizen

"Voor mij was de reden om Motion Consult te starten: de zaken in de kern met elkaar oplossen in plaats van halfbakken oplossingen. Dat is makkelijk gezegd, maar oh zo lastig te doen. Dat ervaar ik zelf ook. Ik wil graag een ervaring met je delen. Een ervaring binnen ons eigen team. In 2010 beleefden wij als Motion Consult een moeilijke tijd. De omzet bleef flink achter en er was niet direct zicht op dat die beter zou worden. De twijfel sloeg toe. Eén van de scenario’s was een zeer verstrekkende: stoppen in de huidige vorm en dus afscheid nemen van de mensen.

Ik zag op tegen het gesprek, had de neiging om een terugtrekkende beweging te maken en te zeggen 'zullen wij niet even deze maand afwachten wat er gebeurt?' Wat ik echt spannend aan het gesprek vond, is dat ik niet wist hoe de andere teamleden zouden reageren. Althans ik dacht dat het dat was. Het was wel de onzekerheid, maar niet hun reactie. Het was gewoon de angst – de angst dat Mirjam, Marene en Ronald de handdoek in de ring zouden gooien. En dat wilde ik niet, maar ik besefte ook dat ik die keus zou moeten respecteren.

Zenuwachtig zat ik aan tafel. Wat er toen gebeurde, staat in mijn geheugen gegrift. Zij reageerden heel positief op de helderheid en duidelijkheid. En in plaats van af te haken, staken wij met z’n allen de schouders eronder. Dat heeft mij gesterkt in het geven van openheid – niet alleen over de feiten, vooral ook over hoe jezelf erin zit en waar je twijfels zitten. Je denkt ‘oeh kunnen zij daar wel mee omgaan?’ of sterker nog ‘volgens mij kunnen zij daar niet mee omgaan’ en nog veel meer negatieve voorspellingen. En als je dit aankaart, is er herkenning en komt het gesprek over de kern echt op gang.
In het werk dat ik dagelijks doe, komen mensen op de een of andere manier écht in gesprek met elkaar. In gesprek over twijfels en onzekerheden. Dit brengt samenwerking een sprong voorwaarts!"

Sterke punten:
Actiegerichtheid – door actie komen er resultaten en leren mensen
Individualisering – ieder mens heeft unieke kwaliteiten, benader deze dan ook zo
Leergierigheid – is geboeid door het leerproces en heeft plezier in leren
Prestatiegerichtheid – een constante behoefte en wil om dingen te bereiken
Strategisch – houdt ervan om orde in de chaos te scheppen en de beste weg voorwaarts te vinden

> Stel een vraag aan Roland